Vanhan talon maalaus

Vanhat talot tarvitsevat huolenpitoa, jotta ne säilyttävät kuntonsa ja arvokkuutensa pitkään.
Me Onnenmaalilla taidamme myös vanhojen talojen maalauksen.

Vältä kallis julkisivuremontti oikea-aikaisella huoltomaalauksella

Talon maalipinnat kuluvat, haalistuvat ja haurastuvat vuosien saatossa. Talon huoltomaalaus onkin syytä tehdä ajallaan, sillä hilseillyt maali altistaa paljaat pinnat auringolle, sateelle sekä epäpuhtauksille vähentäen ulkoverhouksen elinikää. Talon maalaus kannattaa aina suorittaa ennen kuin maalipinta alkaa hilseillä ja haalistua – tällöin säästytään ulkoverhouksen uusimisen sekä maalimenekin kustannuksissa. Talon suositeltu huoltomaalausväli on 10–15 vuotta.

Ole tänä vuonna ajoissa liikkeellä ja hyödynnä ilmainen kartoituskäyntimme!

Meiltä saat aina kilpailukykyisen tarjouksen!

Santtu Niinimäki, Onnenmaali Oy

Kuinka talon maalaus etenee?

Kartoituskäynnin jälkeen teemme sinulle tarjouksen maalausurakasta. Maalausurakka aloitetaan ulkoverhouksen huolellisella pesemisellä. Ulkoverhoukset likaiset ja pintahomeiset pinnat pestään homepesua käyttäen. Homepesu tehdään ennen talon maalausta, ja sen tarkoituksena on poistaa irtolika ja tappaa ulkoverhouksessa majailevat itiöt.

Homepesun jälkeen maalauspinta valmistellaan: lohkeillut, kuplinut ja hilseillyt maali poistetaan mekaanisesti kaapimalla, jotta uusi maalipinta tarttuu paremmin ja pysyy pidempään.

Pohjatöiden jälkeen talo voidaan pohjamaalata. Pohjamaalauksessa maalia levitetään ensin paljaisiin puuosiin, jotta joka kohtaan saadaan kaksi maalikerrosta. Näin maalin antama suoja on parempi ja lopullisesta maalipinnasta saadaan eheä ja tasainen.

Pintamaalaus suoritetaan viimeisenä työvaiheena huolellisesti toteutettujen pohjatöiden jälkeen. Näin talosi kukoistaa seuraavat vuodet ja kalliista ulkoverhousremontista ei ole pelkoa.

 

Varaa nyt huhtikuun ilmainen kartoituskäyntisi!

Vanhan talon maalaus vaatii huolellisuutta

Vanhan talon maalaaminen vaatii erityisiä huomioita ja valmisteluita, jotta maalausprosessi onnistuu ja lopputulos on kestävä. Tässä on joitakin tärkeitä seikkoja, jotka tulee ottaa huomioon vanhaa taloa maalattaessa:

 

  1. Pohjatyöt ovat kaiken A ja O: Vanha maali kaavitaan mekaanisesti ja talon julkisivun pinta pestään. Mahdolliset vaurioituneet ulkoverhouslaudat korvataan uusilla ennen maalausta.
  2. Maalin valinta: Maali valitaan kohteeseen sopivaksi, sillä eri pinnat vaativat erilaista maalia.
  3. Historiallinen arvo: Maalin väri valitaan aina paikallista rakennusjärjestystä tai muita määräyksiä noudattaen.
  4. Suojaaminen: Ennen maalausprojektin aloittamista kaikki ikkunat ja ovet suojataan, jotta maalia ei roisku vääriin paikkoihin.
  5. Ammattilainen avuksi: Vanhan talon maalaus on suuri urakka, joka vie aikaa. Vanhan talon maalaukseen liittyy aina myös turvallisuusriskejä, jos asukas nousee esimerkiksi tikkaille yltääkseen vaikeisiin paikkoihin. Tämän takia on hyvä idea palkata ammattilainen avuksi!

Meiltä saat aina kilpailukykyisen tarjouksen!

Santtu Niinimäki, Onnenmaali Oy

Aloita varaamalla kartoituskäynti!

Varaa kartoituskäynti

Saat ilmaisen kartoituskäynnin, jossa tarkastetaan talon maalaustarve ja lasketaan tarjous urakalle!

Sopimus

Teemme aina molempia osapuolia palvelevan sopimuksen urakasta.

Pohjatyöt

Valmistelemme kohteen maalaukselle. Hyvin tehty pohjatyö varmistaa laadukkaan lopputuloksen.

Talon maalaus

Maalamme laadukkailla välineillä ja pitkällä kokemuksella!

Viimeistely & siivous

Maalaus tehdään aina loppuun asti sovitulla tavalla, jonka jälkeen siivoamme jälkemme.

Tarkastus ja takuu

Käymme yhdessä lopputuloksen läpi, jotta molemmat ovat tyytyväisiä. Saat vielä lopuksi maalaukselle 3 vuoden takuun!

Mikä on paras aika maalaukselle?

Talon maalauksen ajankohta riippuu paljon käytetystä maalista. Maalivalmistajat ilmoittavat aina suotuisimmat maalausajankohdat maalipurkeissaan. Kuitenkin pääasiassa paras ajankohta maalaamiselle on kesän kuukaudet — silloin ilma ei ole liian kuiva, eikä liian kostea. Sadesäällä maalausta ei suositella, sillä maalaus vaatii tietyn ilmankosteuden kuivuakseen parhaalla mahdollisella tavalla. Lämmin ja kuivahko sää tarjoavat parhaat olosuhteet maalin kuivumiselle ja kiinnittymiselle.

"Erittäin hyvää palvelua. Talon maalaus sujui aikataulussa ja siististi!"
Juuso Piilonen
"Olemme hyvin tyytyväisiä. Urakka toteutui juuri niin kuin oli sovittu, nopeasti ja huolellisesti. Vahva suositus!"
Jarmo & Eila Toikkari
"Asiallisia ja ammattimaisia nuoria kavereita, jotka hoiti hommat prikulleen sovitusti ja aikataulun mukaan. Suosittelen!"
Mikko Ollikainen

Talon maalauksen ammattilainen

Talon maalaus saattaa olla kesäinen projekti, jonka myös kätevä talon omistaja voi tehdä itse. Ammattilaisen palkkaaminen on kuitenkin hyvä idea, kun haluat saada työn tehdyksi napakassa aikataulussa ja säästyä itse päänvaivalta.

Haluamme olla luotettava kumppani, ja siksi toteutamme maalauksen aina oikeilla välineillä, tarkasti, turvallisesti, sekä tarjoamme työllemme kolmen vuoden takuun. Pidämme sinut ajan tasalla urakan etenemisestä – me hoidamme työn ja sinä voit huoletta nauttia Suomen ainutlaatuisesta kesästä!

Ole fiksu ja ulkoista talon maalaus Onnenmaalille!

Meiltä saat oikeasti pitkän kolmen vuoden takuun!

Oletko miettinyt talosi maalaamisen teettämistä ulkopuolisella? Kannattaa valita tekijä, jolla on näyttöä osaamisestä satojen talojen kokemuksella sekä myöntää takuun työlleen. Saat nyt jopa kolmen vuoden takuun työllemme. 

Miksi talon maalaaminen kannattaa tehdä ajoissa?

Talon maalipinta toimii suojakerroksena, joka suojaa rakenteita säältä. Huolella ja tarpeeksi usein maalatun talon huolettomat vuodet kasvavat. Talon maalaamisella ajoissa vältyt isoilta remonteilta jotka saattaisivat johtua mm. kosteusvaurioista, kun pinnan läpi pääsee vettä imeytymään. 

Talo kannattaa maalata noin 10 vuoden välein, jotta maalipinta ei kerkeä rapistumaan, eikä kosteusvaurioita pääse syntymään!

Miksi valita Onnenmaali?

1. Helppous

Teemme maalaukset avaimet käteen periaatteella aina alkusuojauksista lopputarkastukseen asti. Taloyhtiön maalauksen yhtäjaksoisesti ja tehokkaasti mukavien maalareiden toimesta.
Taloyhtiölle nimetty oma työnjohtaja, joka on tavoitettavissa 24/7.

2. Luottamus

Pidämme kiinni sovituista asioista ja aikatauluista. Pidämme taloyhtiön ajan tasalla koko työn suorituksen ajan, jotta tiedetään missä mennään. Laskun loppusumma on sama kuin sopimuksessa. (Ei tyhjästä ilmaantuvia lisäkuluja)

3. Laatu

Teemme työvaiheet fiksusti ilman oikomista. Onnistuneen maalauksen kivijalka on oikein tehdyt pohjatyöt ja siisti työnjälki. Mikäli virheitä tapahtuu korjaamme ne siltä seisomalta emmekä lähde työmaalta ennen kuin asiakkaalla on suu hymyssä.

4. Kotimaisuus

Olemme 100% suomalainen yritys. Meiltä ostamisella on työllistävä vaikutus.

Parhaiten näemme yhdessä talosi maalauksen tarpeen paikanpäällä. Pyydä meidät ilmaiselle kartoituskäynnille!

Pyydä tarjous parilla klikkauksella!

Arvonnan ehdot

Arvonta suoritetaan astamessujen kautta tarjouksen ottaneiden ja vuodelle 2023 kaupan tehneiden kesken.

Arvonnassa arvotaan ilmainen ulkomaalaus maksimihinnaltaan 8000 €.

Voittosumma määräytyy meidän tekemän tarjouksen tai sopimuksen mukaan.

Mikäli ulkomaalauksen voittaja on maksanut jo kauppasumman se palautetaan hänelle arvonnan ratkettua.

Voiton osuessa kohdallesi hyväksyt nimesi sekä kuvien, videon ja haastattelun käytön markkinointitarkoituksessa.

Arvontaan ei voi osallistua taloyhtiöt tai yritykset.

Arvonta suoritetaan Syyskuun 2023 aikana.